Corona 2

Allright, vandaag nieuws, de Brabantse maatregelen worden in heel Nederland ingevoerd, en de bevestiging dat de Rotterdam Marathon wordt afgelast. In mijn ogen de beste oplossing, en nu maar afwachten tot een nieuwe datum bekend wordt gemaakt. En even een overzichtje gemaakt van de opties om mijn 42k dit jaar te volbrengen:

  • Rotterdam Marathon: ???
  • Maasdijkmarathon: 20 juni
  • Marathon Eindhoven: 11 oktober
  • Marathon Amsterdam: 18 oktober
  • Berenloop: 1 november
  • Spijkenisse Marathon: 15 december

Rotterdam heeft nog steeds mijn absolute voorkeur. De Maasdijkmarathon lijkt me ook bijzonder. Een avondloop, met weinig deelnemers. Alleen of de coronacrisis dan al over is… Eindhoven dan. Een thuiswedstrijd. De 10k heb ik al eens gelopen, de halve 2x. Maar die twee halven gingen erg slecht wegens veel te warm weer en de enorme drukte. Amsterdam: dit parcours staat me niet zo aan, met meerdere wegen die je heen-en-terug moet lopen. Vooral die slinger langs de Amstel zie ik tegenop. Berenloop: die staat op mijn bucketlist, maar daar ga ik mijn streeftijd van 4 uur voor loslaten. Wel een interessante optie. En tenslotte Spijkenisse. Nooit van gehoord, maar ziet er interessant uit. Als ik voor 15 december nog geen hele marathon heb gelopen, is dit nog een optie 🙂

Tot zover mijn kleine persoonlijke issues met de coronacrisis. Want wat een enorme impact heeft dit virus, zoiets heb ik nog nooit meegemaakt. Het voelt of de wereld even op pauze wordt gezet, iedereen moet even lijdzaam toezien tot het coronavirus is uitgeraasd. China meldt dat het over het hoogtepunt van de uitbraak heen is. Sinds begin december is het virus daar actief. Ruim drie maanden dus, en dan is het hoogtepunt net bereikt. Met een beetje geluk zijn we rond juni in Nederland dan over de uitbraak heen… Wat een vooruitzicht. LeBron James zei het juist: laten we een streep zetten door 2020 en in 2021 gewoon opnieuw beginnen.

Ik ga ondertussen verder uitzieken en hoop snel weer mijn loopschoenen weer aan te kunnen trekken.