Update juni-juli

Een paar maanden leek de wereld stil te staan. Voor mij persoonlijk werd het eventjes teveel. Kinderen thuis begeleiden, werken vanuit huis, geen tijd voor mezelf. De Drunense Duinenloop werd geannuleerd, de Rotterdam marathon uitgesteld. Maanden van voorbereiding komen niet tot een ontlading. Alle ritmes worden verstoord, en mijn emmertje loopt uiteindelijk over.

Na een week of twee rust, kon ik beginnen met alles opnieuw een plekje te geven. Veel opruimen, ruimte maken zowel fysiek als mentaal. En een nieuw trainingsritme vinden.

De maatregelen zijn inmiddels versoepeld, de kinderen hebben zich fantastisch aan alle situaties weten aan te passen. Ik ben weer bijna volledig aan het werk. Trainingen verlopen minder goed. Een maand of 2 geleden ging ik voor een 10k rondje, en de eerste 1,5k gingen supersoepel. Als een veertje stak ik de weg over en liep lekker door de bossen. Tot ik ineens meer moeite moest doen. Tempo zakte, mijn houding veranderde. Ho, rug recht, kracht omhoog, licht lopen… en toen merkte ik dat ik met rechts nauwelijks kracht kon zetten. Iedere volgende stap veroorzaakte een pijnscheut in de rechterknie. Sindsdien heb ik nog een enkele keer geprobeerd te trimmen, zonder succes. Wandelen gaat gelukkig wel. Tenminste, rechtdoor of omhoog. Drie weken terug een fantastisch maar loodzwaar wandelweekend door de Zwitserse Alpen meegemaakt. Omlaag lopen was een drama. Maar die belevenissen zal ik later nog optekenen.

Want het is nu vakantie, en we zijn even op Texel. De halve marathon van september is geannuleerd, maar ik had me voorgenomen een alternatieve Texelse halve marathon te lopen. De route had ik al gepland, de geblesseerde knie gooit een beetje roet in het eten. Maar morgen ga ik ervoor. Het wordt een lekkere jogtocht, met een rustig tempo en voldoende pauzes. Genieten van het eiland. Fingers crossed!