Doelen 2021

Oké, 2020 zit er alweer een tijdje op, tijd om terug te kijken en nieuwe doelen te stellen. Het jaar 2020 begon zo goed. De Halve van Egmond was een fenomenaal evenement om het jaar mee te starten en helaas voorlopig afscheid te nemen van alle evenementen. Wellicht was het met betere weersomstandigheden mogelijk om het doel van 1:45 te halen, maar tegenwind op het strand heeft ook wel wat 🙂

De andere doelen zijn uitgesteld of afgelast. De halve van Texel baal ik het meest van. Maar ik heb voor mezelf een alternatieve halve marathon gelopen op het eiland, en ook het shirt van de afgelaste 2019-editie opgestuurd gekregen. Die durf ik zonder schaamte te dragen.

Voor 2021 is niet duidelijk of er weer evenementen mogelijk zullen zijn. Dus heb ik mijn doelen ook aangepast. Ik wil nog steeds die marathonafstand lopen, voor mijn verjaardag gaat dat wel erg moeilijk worden. Voor de Rotterdam Marathon sta ik nog steeds ingeschreven. Afwachten maar of die doorgaat. Dan ziet mijn doelenlijstje voor 2021 er zo uit:

  • De marathonafstand lopen
  • Indien het doorgaat, de Rotterdam Marathon binnen 4 uur uitlopen
  • Maandelijks minimaal één boek uitlezen
  • Conditiejaarprogramma opzetten (vanaf 1-3)

Ik ben momenteel 2 boeken aan het lezen. Al maanden. En ik vind ze beide leuk, hoog tijd om meer tijd voor lezen te plannen.

Mijn conditie op peil houden vind ik erg lastig zonder evenementen om naartoe te werken. Naarmate de conditie afneemt, neemt mijn gewicht ook weer toe. Afgelopen weekend ben ik flink bezig geweest met de ijslaag voor het huis weg te hakken. Naast de blaren liep ik daar ook een hoop spierpijn van op. Maar ook een heel voldaan gevoel, zoals ik vroeger kreeg na krachttraining. Dus ga ik een programma voor mezelf opzetten van conditie- en krachttraining zodat ik weer beter in mijn vel kom te zitten. Een flexibele planning voor een jaar. Dat ga ik dit weekend opzetten.

Minder doelen dus dit jaar. Maar wel doelen die ik zelf in de hand heb. En waar ik me beter door ga voelen de komende maanden!